dihtovanje.bg@gmail.com
O nama 2021-05-10T12:42:38+00:00

O NAMA

Krajem osamdesetih godina prošlog veka, Dejan Krstiċ, na naše prostore donosi tehnologiju dihtovanja vrata i prozora aluminijumskim lajsnama, iz tadašnje Čehoslovačke, usavršava, poboljšava i modernizuje materijal, metode rada i alat. Izolaciju drvene stolarije lajsnama (od raznih limova) izmislili su Jevreji, izmedju dva svetska rata i još uvek postoje lajsne na nekim jevrejskim vilama i stanovima na Dorćolu i Senjaku. U to vreme nije bilo pneumatskih alata, pa su lajsne zakucavali ekserčićima. Međutim, ove lajsne i dalje vrše svoju funkciju iako su više puta farbane. Lajsne su pravili od bakra, cinka, mesinga, aluminijuma…

Firma “DEKS”, sa filijalom “MIKS” u Nišu, sa ponosom predstavlja fabriku aluminijumskih autentičnih lajsni, u čijim se prostorijama (na najsavremenijim mašinama), u tri smene, proizvodi nekoliko desetina hiljada aluminijumskih (specijalno profilisanih) lajsni. Možemo se pohvaliti da je rezultat efikasnosti naših proizvoda, prethodno analiziran na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, zadivio profesora Novicu Hornjaka i profesora doktora Miroslava Lambića, eksperta Ministarstva za nauku, razvoj i životnu sredinu i predsednika društva za sunčevu energiju “Srbija Solar”. Stoga nam profesori upućuju specijalnu pozivnicu za simpozijum u Vrnjačkoj Banji novembra 2009. godine pod nazivom “Energetska efikasnot 2009”. Ostvarili smo učešća na brojnim simpozijumima i predavanjima sa sličnom temom.

“Politka” je pisala, u više navrata, o osnivaču firme, Dejanu Krstiću. Najveće pohvale smo dobili od Ramba Amadeusa, borca za energetsku efikasnost i očuvanje životne sredine. Pored pohvala u štampi, ovaj veliki borac za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, svojim idejama, kao što je postavljanje limova iza grejnih tela kako bi se toplota vraćala u prostoriju, kao i idejom o ugradnji solarnih bojlera, pomaže unapređenju poslovanja firme “DEKS”.

Možemo se pohvaliti uspešnom ugradnjom našeg proizvoda u preko 10.000 privatnih kuća i stanova, kao i objekata od javnog značaja :

Hotel Moskva, TANJUG, Zavod za intelektualnu svojinu, Vojnoobaveštajna agencija u Beogradu, Veterinarski institut u Kraljevu, Opština Smederevo, Muzej vožda Karađorđa, Privredna komora Srbije, Gradska bolnica na Zvezdari, Specijalna bolnica u Subotici.

Uz blagoslov vladike raško – prizrenske eparhije, Teodosija, zadihtovali smo sledeće manastire: Gračanica, Visoki Dečani, Pećka Patrijaršija, Gorioč, Draganac, Crna Reka, Banjska, Sočanica, Sokolica, Ulije, Končul, Dren, Đurđevi Stupovi, Zočište, Duboki potok, Devine vode, manastir Svetih Arhangela u Prizrenu, kao i manastire drugih eparhija, Jovanje kod Ovčar Banje, manastir Dubočica kod Pljevalja (Crna Gora), Sabornu crkvu u Beogradu, crkvu Sv. Marka, crkvu posvećenu rođenju Isusa Hrista na Voždovcu, gde smo dobili zahvalnicu od Protojereja – stavrofora oca Dragana. Uradili smo i dihtovanje Ruske pravoslavne crkve u Beogradu od koje smo takođe dobili zahvalnicu.  Treću zahvalnicu smo dobili od manastira Pinosava, a usledile su i brojne druge zahvalnice.

Firma DEKS je uradila izolaciju na desetinama vrtića, osnovnih, srednjih škola i fakulteta: Mašinski, Elektrotehnički, Filozofski, Union u Beogradu…, brojnim zdravstvenim ustanovama i hotelima, od kojih bismo spomenuli Srebrnu lisicu i vilu Nikola na Kopaoniku, hotel Zvezda u Brusu…

Firma “DEKS” je stalno prisutna u medijima kao inovativna firma koja svojim aluminijmskim lajsnama dihtuje prozore i vrata.

Sa ponosom Vam predstavljamo fabriku u kojoj se proizvodi na desetine hiljada lajsni. Izrađene su od duraluminijuma, perfektno obrađene i spremne za ugradnju. Važno je napomenuti da se proizvodnja vrši na specijalnim mašinama, konstruisanim od strane najstručnijih inženjera, a namenjene su isključivo za proizvodnju profilisanih lajsni. Nije neskromno reći da su naše mašine najsavremenije u ovoj vrsti proizvodnje, sa  kapacitetom oko čak 10.000 m dnevno, a da pritom ceo proces počinje i završava se pritiskom na samo jedno dugme!

FIrma DEKS se takođe bavi i završnim radovima u gradjevinarstvu i adaptacijama

Tel: 063/213-217