O nama 2020-08-05T16:52:56+00:00

O NAMA

Krajem osamdesetih godina prošlog veka, Dejan Krstiċ, na ove naše prostore, donosi tehnologiju dihtovanja vrata i prozora aluminijumskim lajsnama, iz tadašnje Čehoslovačke,usavrsava,poboljsava i modernizuje materijal,metode rada i alat.Izolaciju drvene stolarije lajsnama( od raznih limova) izmislili Jevreji,.izmedju dva svetska rata i jos uvek postoje lajsne na nekim Jevrejskim vilama i stanovima na Dorcolu i po Senjaku.U to vreme nije bilo pneumatskih alata,pa su lajsne zakucavali eksercicima ali jos uvek imaju funkciju i vise puta su farbane,sto im takodje ne  smeta.Pravili su ih od bakra,cinka,mesinga,aluminijuma. . .

Firma “DEKS”, sa filijalom u Nisu “MIKS”, sa ponosom predstavlja fabriku aluminijumskih autentičnih lajsni, u čijim se prostorijama (na najsavremenijim mašinama) u tri smene, proizvodi nekoliko desetina hiljada aluminijumskih (specijalno profilisanih) lajsni. Možemo se pohvaliti da je rezultat efikasnosti naših proizvoda, prethodno analiziran na tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, zadivio profesore Novicu Hornjaka i profesora doktora Miroslava Lambiċa , eksperta ministarstva za nauku, razvoj i zivotnu sredinu i predsednika drustva za sunčevu energiju “Srbija Solar” , te nam upuċuju specijalnu pozivnicu za simpozijum u Vrnjačkoj Banji novembra 2009, god pod nazivom “Energetska efikasnot 2009.”, kao i mnogo učešċa na simpozijumima i predavanjima sa sličnom temom.

Politka je pisala, u više navrata, o osnivaču firme, Dejanu Krstiċu. A najveċe pohvale smo dobili od Ramba Amadeusa , kao borca za energetsku efikasnost i očuvanje životne sredine. Pored pohvala u štampi , ovaj veliki borac za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, svojim idejama, kao sto je postavljanje limova iza grejnih tela, kako bi se toplota vraċala u prostoriju,kao i ugradnja solarnih bojlera, pomaže unapredjenju poslovanja firme “DEKS”.

Možemo se pohvaliti uspešnom ugradnjom našeg proizvoda u preko 10.000 privatnih kuća i stanova kao i objekata od javnog značaja :Hotel MOSKVA ,TANJUG,ZAVODA ZA INTELEKTUALNU SVOJINU,VOJNOOBAVESTAJNA AGENCIJA u Beogradu, VETERINARSKI INSTITUT u Kraljevu, OPSTINA SMEDEREVO, muzej vožda Karadjordja, privredna komora Srbije,GRADSKA BOLNICA na Zvezdari, SPECIJALNA BOLNICA u Subotici. Uz blagoslov vladike Raško-prizrenske eparhije, Teodosija, zadihtovali smo manastire: Gračanicu, Visoke Dečane, Pećku Patrijaršiju, Gorioč, Draganac, Crnu Reku, Banjsku, Sočanica,Sokolica, Ulije, Končul, Dren, Djurdjevi Stupovi,Zociste,Duboki potok,Devine vode,manastir Svetih Arhangela u Prizrenu,kao i manastire drugih eparhija, Jovanje kod Ovčar Banje, manastir Dubocica kod Pljevalja (Crna Gora), Sabornu crkvu u Beogradu,crkvu Sv.Marka,crkvu posveċenju rodjenju Isusa Hrista na Vozdovcu,gde smo dobili zahvalnicu od Protojereja-stafrofora oca Dragana, kao i Rusku pravoslavnu crkvu u Beogradu od koje smo takodje dobili zahvalnicu, trecu zahvalnicu koju smo dobili je od manastira Pinosava kao i druge brojne zahvalnice.
Firma DEKS je izolovala na desetine vrtića, osnovnih, srednjih škola i fakulteta:Masinski,Elektrotehnicki,Filozofski,Union u Beograd…,brojne zdravstvene ustanove i hotele,od kojih bi pomenuli Srebrnu Lisicu i vilu Nikola na Kopaoniku,hotel Zvezda u Brusu. . .

Firma “Deks” je stalno prisutna u medijima kao inovativna firma koja svojim aluminijmskim lajsnama dihtuje prozore i vrata.

Sa ponosom vam pretstavljamo fabriku u kojoj se proizvodi na desetine hiljada lajsni. Salivene su od dur aluminijuma,perfektno obradjene i spremne za ugradnju. Važno je napomenuti da se proizvodnja vrši na specijalnim mašinama konstruisanih od strane najstručnijih inženjera i namenjene su isključivo za proizvodnju profilisanih lajsni. Nije neskromno reći da su naše mašine najsavremenije u ovoj vrsti proizvodnje sa velikim kapacitetom-oko 10000m dnevno,a pritom ceo proces počonje i završava se pritiskom na jedno dugme!

FIrma DEKS se takođe bavi i završnim radovima u gradjevinarstvu i adaptacijama

Tel: 063/213-217