dihtovanje.bg@gmail.com

MantoFly – Spremna vreća za toplotnu izolaciju

MantoFly – Spremna vreća za toplotnu izolaciju 2021-08-30T09:23:33+00:00

DEFINICIJA:

To je poseban izolacioni malter koji se nanosi na unutrašnje i spoljne površine fasada zgrada i ima visoku paropropusnost zahvaljujući svojoj poroznoj strukturi i predstavlja termičku, hidro, zvučnu i protivpožarnu izolaciju.

PODRUČJA PRIMENE:

Lako se koristi na grubom i tankom malteru, cigli, betonu, blokovima, siporeksu, gasbetonu, krovnim i podrumskim stubovima i gredama ispod podova od gipsanih ploča sa oblogom od drvenog laminata i parketa.

PRIPREMA POVRŠINE:

Hrapavost koja sprečava nanošenje na pod treba odstraniti, nabrekla boja mora se očistiti od kamenca, praškaste boje, plesni i ulja. Pukotine i rupe na površini treba  prekriiti malterom za popravke. Posebno proizvedena podloga nanosi se na pripremljene podove.

UPUTSTVO ZA RUKOVANJE: posle mešanja, prvo dodajte vodu a zatim dodajte Borfly specijalni izolacioni sloj. Građevinski džak od 16 kg se sipa u 15-16 l vode. Da biste dobili dobru gustinu smese, bočne zidove posude ostrugati pomoću lopatice a zatim ih treba ponovo promešati. Prilikom mešanja proizvoda mešalica treba da ima od 800-1200 o/min da bi se dobila dobra ujednačenost. Vreme mešanja je oko 2-3 minuta sve dok se smesa ne ujednači do kraja, potom se proizvod ostavi da miruje 2-3 minuta a zatim se ponovo promeša i može se početi nanošenje a ukoliko počne da se stvrdnjava treba ga ponovo promešati i ne ništa ne dodavati.

USLOVI RADA:

Temperatura okoline prilikom nanošenja: +5 do +35 stepeni. Ne sme se nanositi na površine koje su smrznute ili su u opasnosti da se smrznu u roku od 24 časa. Nemojte nanositi na tople površine koje su pod uticajem jakog sunca i vetra.

NANOŠENJE:

Rupe se buše u određenim intervalima tako da ne budu na većem razmaku od letvi koje će se koristiti. Gotov termoizolacioni BORFLY je specijalni malter se nanosi čeličnom gletericom ili mašinski između letvi. Nanosi se tako da debljina ne prelazi 8-10 mm. Vreme sušenja prvog sloja trebalo bi biti 36-48 sati. Posle isteka ovog vremena nanosi se drugi sloj. Nakon toga, poslednji sloj maltera skida i zaglađuje a višak se stavlja u posudu i time je završeno postavljanje sloja specijalne BORFLY toplotne izolacije.

SKLADIŠTENJE I TRANSPORT:

Pakovanje se može lagerovati naslagano u najviše 12 slojeva i 1 jednu godinu, u hladnom okruženju, u neoštećenom pakovanju.

SIGURNOSNA UPOZORENJA:

Za vreme mešanja proizvoda treba nositi zaštitnu masku i rukavice. U slučaju dodira sa očima treba ih isprati sa puno vode.

Tel: 063/213-217