dihtovanje.bg@gmail.com

DekoFly – dekorativni završni malter

DekoFly – dekorativni završni malter 2021-08-30T09:50:20+00:00

DEFINICIJA:

To je laki završni premaz za unutrašnje i spoljašnje površine na cementnoj osnovi koji daje prirodnu teksturu površine.

PODRUČJA PRIMENE:

Može se bezbedno nanositi na materijale koji obezbeđuju toplotnu izolaciju, poput polistirena i ploča od kamene vune, na tanke i glatke  grube maltere na spoljnim i unutrašnjim zidovima zgrada, na gasbeton, stare boje na akrilnoj bazi.

OSOBINE:

Zahvaljujući cementnoj bazi i posebnoj formuli, ima izvrsnu paropropusnost i idealan je fasadni premaz kod sistema toplotne izolacije. Dekofly je završni premaz koji pruža prirodnu i dekorativan izgled koji pomaže da se eliminišu površinski nedostatci od spoljašnjih klimatskih delovanja, osiguravajući savršeno pokrivanje i visoku adheziju na nanešenim površinama.

PRIPREMA POVRŠINE:

Površina mora biti čista i suva. Hrapavost koja sprečava nanošenje na pod mora se odstraniti, nabreklu boju treba očistiti od kamenca a treba odstraniti i praškaste boje, plesni i ulja. Pukotine i rupe na površini treba  prekriiti malterom za popravke. Kada se nanosi na stare obojene površine, potrebno je osigurati da stara boja potpuno prijanja na podlogu.

UPUTSTVO ZA RUKOVANJE:

Jedan ceo džak dekorativnog maltera od 25 kg se sipa u odgovarajuću posudu sa 6-7 litara čiste vode. Poželjno je da se malom brzinom meša s mešalicom oko 5 minuta dok se ne dobije homogena smesa. Umešana smesa maltera se ostavi da miruje 5 minuta a zatim se ponovo promeša. Ako je potrebno, gustina smeše se ponovo podešava dodavanjem vode. Količina dodate vode mora se prilagoditi klimatskim uslovima.  Za svaku seriju mešavine maltera treba koristiti istu količinu vode. U suprotnom mogu se pojaviti razlike u nijansi boje površine. Prethodno pripremljenu smesu treba upotrebiti u roku od 1-2 sata, u zavisnosti od vremenskih uslova. Materijal koji se osušio nemojte ponovo koristiti dodavanjem vode.

USLOVI PRI NANOŠENJU: Pripremljena DEKOFLY smeša se ravnomerno nanese čeličnom gletericom a višak materijala se ukloni sa površine da bi se dobio sloj potrebne debljine. Nakon što se DEKOFLY dekorativni premaz homogeno nanese na površinu, treba oblikovati dezen, koji se formira kružnim pokretima pomoću plastične ili poliuretanske gleterice da bi se dobila željena  tekstura zrna. Kada se formira dezen, površinu gleterice treba često čistiti. Na jednoj površini treba koristiti proizvode iz iste šarže. Nemojte nanositi na površine izložene direktnoj sunčevoj svetlosti,  za vreme jakog vetra, magle, pri visokoj relativnoj vlažnosti vazduha ili tokom jakih kiša i tamo gde postoji opasnost od smrzavanja. Preporučuje se da se nanošenje obavi pri temperaturi između +5 0 do +35  °C

VREME SUŠENJA: Oko 24-36 sati na 20 °C i pri relativnoj vlažnosti vazduha od 60%.

POTROŠNJA: U zavisnosti od stanja površine, oko 2,5-3 kg/m2. Treba napomenuti da se navedene količine mogu  razlikovati u zavisnosti od stanja površine i uslova pri nanošenju.

PAKOVANJE: džak od 25 kg

Bezbednosna upozorenja: zbog svoje cementne osnove, isperite ga sa mnogo alkalne vode. Ako dođe u dodir s kožom, isperite s puno vode i posavetujte se s lekarom. Držati vam domašaja dece.

Tel: 063/213-217