dihtovanje.bg@gmail.com
Blog 2021-05-10T12:13:50+00:00

Energetska efikasnost

U međuvremenu sam pričao sa puno eksperata iz ove oblasti, svi tvrde da je najjeftinija i najkorisnija investicija koju možete uraditi da bi štedeli novac bačen na grijanje i hlađenje kuće izolacija vrata i prozora. Postoji nova, vrlo inteligentna tehnologija postavljana tankih aluminijskih trakica na ivice vrata ili prozora koje se dodiruju sa ramom. Trakice, postavljene pod uglom, zatvaranjem prave potpuno hermetičku izolaciju. Na ovaj način, vjerovali ili ne, štedi se oko 30 odsto energije za grijanje. Ako u kući imate centralno grijanje, i dalje vam se isplati da ovo ugradite. Centralno grijanje gase noću, a stan će vam ipak, zbog savršenog dihtovanja stolarije, ostati topao do ujutro. Nusefekat je da će vam i buka u kući biti smanjena za 30 odsto.

Drugi, još bitniji efekat je vjetrite noću, kada je vazduh čist, a kad je smog, u saobraćajnim špicevima, u stanu ste potpuno zaštićeni. Prije neki dan sam ugradio ovaj sistem kod sebe. U stanu je, iako živimo u centru, tišina kao na selu. Čuje se kucanje sata, kao kod moje pokojne babe prije 40 godina! Ujutro se ne uvlači u stan zlokobni miris benzena, benzola i ostalih čarolija industrijske ere. Najljepše je to što ugradnja nije skupa.  180 dinara po metru dužnom stolarije. Sa sve rukama. Sto evra za čitavu gajbu. Investicija se, dakle, vrati kroz ušteđenu struju ili ostale energente već u prvoj polovini zime.

Firma koja to ugrađuje radi u tri smjene. Ima puno bistrih ljudi koji su shvatili da pare koje su bacali  na „grijenje ulice”, zbog slabog dihtovanja mogu da potroše na nešto pametnije. Potražite ih na internetu! Dovoljno je da u Google pretraživaču ukucate „dihtovanje vrata”. Veliki korak i za vas i za čovječanstvo. Dolazi zima.

Firma DEKS i Rambo Ambadeus Dihtuju
Deks kod Rambo Ambadeusa dihtuje prozore
DEKS, RAMBO AMBADEUS I SOLARNI BOJLER
Rambo Ambadeus Dihtuje prozore

Još jedna potvrda visokog kvaliteta naših usluga

Tel: 063/213-217