dihtovanje.bg@gmail.com

BorFly – grubo malterisanje

BorFly – grubo malterisanje 2021-08-30T09:45:53+00:00

DEFINICIJA:

Grubi malter spreman za upotrebu izrađen na cementnoj osnovi, ojačan jednom komponentom polimera, perlitom i vlaknima, za ručno i mašinsko nanošenje.

PODRUČJA PRIMENE:

Lako se koristi ispod cigle, betona, blokova, siporeksa, gasbetona, krovnih i podrumskih stubova i greda,  podova od gipsanih ploča sa oblogom od drvenog laminata i parketa kao i spoljnih i unutrašnjih konstrukcija. Koristi se kao malter i laki estrih (cementna košuljica) za sve vrste površinskih popravki s ciglom i kamenom.

OSOBINE:

Omogućava jednostavno i brzo mašinsko nanošenje. Površina je završena posle nanošenja jednog sloja. Istovremeno se odvija i grubo i fino malterisanje. U jednoj sloju treba naneti maksimalno 2,5 cm. Ako želite drugi sloj treba postaviti nakon 2 dana i treba ga naneti s minimalnom debljinom od 1 cm. Svojom homogenom strukturom omogućava visoko prijanjanje i čvrstoću u svakoj tački površine.

UPUTSTVO ZA RUKOVANJE:

Grubi perlitni gotovi malter se promeša i zatim se dodaje u posudu gde je sipana voda.

Ceo džak od 25 kg se sipa u 14-15 l vode. Da biste dobili dobru gustinu smese, bočne zidove posude morate ostrugati pomoću lopatice a zatim smesu treba ponovo promešati lopaticom. Da bi prilikom mešanja proizvoda dobili dobru homogenost mase potrebno je koristiti mešalicu sa brojem obrtaja od 800 do 1200 o/min. Vreme mešanja je oko 2-3 minuta dok se smesa potpuno ne izmeša. Tu smeša treba u potpunosti iskoristiti naneti na zid. Ukoliko proizvod počne da se stvrdnjava treba ga ponovo promešati i ne ništa ne dodavati.

USLOVI PRI NANOŠENJU:

Temperatura okoline prilikom nanošenja je između +5 i +35 stepeni. Ne sme se nanositi na površine koje su smrznute ili su u opasnosti da se smrznu u roku od 24 časa. Ne sme se nanositi na tople površine koje su pod uticajem jakog sunca i vetra.

PAKOVANJE:

Džak 25 kg

Tel: 063/213-217